Człowiek kulturalny nie upija się - Urbaniec, Maciej (1925-2004).; Społeczny Komitet Przeciwalkoholowy ([S.l.] : Społeczny Komitet Przeciwalkoholowy, 1967)
Plakat z kampanii antyalkoholowej.
Inf. o dacie i autorze za Antykwariatem Rara Avis (Kraków).
Keywords: Alkoholizm -- zapobieganie -- Polska -- plakaty