Z księgozbioru Moskwów / [Bolesław Kiernicki]. - Kiernicki, Bolesław (1905-1979) (1942)
Przedstawia basztę obronną stojącą na otwartej książce, poniżej tarcza ze świńską głową i dwie popielnice. Napis z lewej strony i u dołu: Z księgozbioru Moskwów. Sygnatura artysty JK w obrębie kompozycji.