[Chata rybacka] - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944). ([Warszawa], 1933)
Przedstawia chatę rybacką nad brzegiem morza.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce powstania według działalności autora.
Pod kompozycją, po prawej stronie, ołówkiem: T. Cieślewski syn.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Morze -- w sztuce; Rybacy -- w sztuce