Tożsamość kapłańska w Kościele starożytnym / Henryk Pietras. - Pietras, Henryk (1954- ).
Kapłan w pierwszych wspólnotach chrześcijańskich. Kapłan w pismach Orygenesa i Cypriana z Kartaginy. Kapłaństwo według Konstytucji Apostolskich. Kapłani biskupi i prezbiterzy.