Westerplatte : 50 rocznica II wojny światowej / Artysta fotografik Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1989)
Przedstawia różne ujęcia z uroczystości na Westerplatte związane z 50 rocznicą wybuchu II wojny światowej, wśród głównych przedstawicieli państwowych są Tadeusz Mazowiecki, Wojciech Jaruzelski i Lecha Wałęsa, 1 września 1989 rok.