Ex Libris A. Banacha TCS. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (1930)
Przedstawia w zacinającym deszczu łódkę na wzburzonych falach, na której ustawione są pionowe karty ksiąg i wieże różnej wysokości, na jednej z kart napis: Ex Libris, na burcie napis: A. Banacha. Sygn. aut. w obrębie kompoz.