Święto - Amen stworzenia / António Martins ; tł. Lucjan Balter. - Martins, António (1963- )
1. Święto jako rzeczywistość antropologiczno-teologiczna. 2. Święto w relacji człowieka do stworzenia. 3. Kosmiczny wymiar egzystencji chrześcijańskiej. 4. Święto wyrazem "nowego człowieczeństwa".