Święto - Amen stworzenia - Martins, António (1963- ); Balter, Lucjan (1936-2010) (2006)
1. Święto jako rzeczywistość antropologiczno-teologiczna. 2. Święto w relacji człowieka do stworzenia. 3. Kosmiczny wymiar egzystencji chrześcijańskiej. 4. Święto wyrazem "nowego człowieczeństwa".
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Teologia katolicka; Święta; Artykuł z pracy zbiorowej