Ul. Świerczewskiego, strona południowa / foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1980)
Przedstawia budynki nr 28, 27 (sąd apelacyjny oraz komenda policji) przy ul. Nowe Ogrody (dawniej Karola Świerczewskiego) w Gdańsku, ok. 1985 r.