[Dom kaznodziejów oraz szkoła przy kościele św. Barbary A. Ballerstaedt. - Ballerstaedt, Albert (A. Ballerstaedt Danzig Photograph Atelier, 1865)
Zespół budynków i szkoła przy kościele sw. Barbary, na ul. Długie Ogrody, przed wyburzeniem ok. 1880 r. Wykonano ok. 1870 r.