[30. 9. 21 Danzig Stand: Ravelin Leege Tor Ansicht vom Petershagen bis zur neuen Maschinengewehr Kompagne-Kaserne Rgt. N° 5] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([S. l. : s. n., 1986)
Przedstawia fragment dzielnicy Zaroślak (Petershagen) widok od południowego wschodu, na pierwszym planie fortyfikacje, widoczna wieża kościoła Zbawiciela, w głębi fragment koszar na Biskupiej Górce, 30. 09. 1921 r.
Tyt. wg opisu na szklanym negatywie. Data i aut. odb. wg inwentarza PAN BG.
Fot. Gd. nie not.