Główne kierunki zabezpieczenia potrzeb Afganistanu w zakresie dostępu do energii elektrycznej / Łukasz Jureńczyk. - Jureńczyk, Łukasz (1981- ).
Obecna i perspektywiczna sytuacja w afgańskim sektorze energetycznym, kluczowe projekty na rzecz zapewnienia potrzeb energetycznych Afganistanu, złoża surowców energetycznych w Afganistanie, światowe mocarstwa wobec sektora energetycznego w Afganistanie.