The New Kosciuszko Foundation Dictionary English-Polish, Polish-English / red. naczelny Jacek Fisiak. (Universitas, 2003)
Zawiera wszystkie hasła obu słowników (ang.- pol. i pol.- ang.) w wersji drukowanej, obszerną terminologię techniczną i specjalistyczną, tabele gramatyczne, transkrypcję fonetyczną. Program pozwala na przeszukiwanie całego tekstu Słownika (nie tylko indeksu haseł).