[Chata nad morzem] - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdynia : [nakładem własnym autora], 1947)
Przedstawia zniszczoną drewnianą chatę nad brzegiem morza, w nocy, w czasie burzy.
U dołu w polu kompozycji sygnatura autora, miejsce powstania i data. Tytuł nadany przez katalogera.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy