Gdańsk Baszta Jacek - Kaliszczak, Zbigniew (1903-1985). ([Gdańsk], 1955)
Przedstawia basztę Jacek w Gdańsku oraz fragment bryły kościoła św. Mikołaja ze szczytem zachodnim. Wokół ruch uliczny, na pierwszym planie furmanka.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, numer odbitki 17/160, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce