Ex Libris - Łukaszewski, Stefan (1918-2002). ([S. l., 1951)
Na tle kotary okrąg z wpisaną głową F. Chopina z profilu, niżej lira pomiędzy dwoma gałązkami laurowymi. U góry na wijącej się banderoli napis: Ex Libris, u dołu podobna banderola bez napisu. Nazwisko aut. wyryte pod kompoz.
Data wg bibliogr.
Encyklopedia filatelistyki, Warszawa 1993