[Ekslibris] Gdański Archipelag Kultury 2010 / O. Samosûk. - Samosûk, Olga (1958- ). ([wydawca nieznany], 2010)
Przedstawia z lewej strony dwie postacie w strojach afrykańskich stojące przy pompie, po prawej mężczyzna w stroju góralskim z łopatą na ramieniu. Za nimi na trójkątnej tablicy napis: Gdański Archipelag Kultury 2010. Nad nimi widok trójkątnych budowli. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki. Poniżej okrągły ślepy wycisk.