Ex-Libris Tierarzt Ottmar Premstaller / G. Bergmann. - Bergmann, Gerard (1899-1980) ([wydawca nieznany], 1958)
Na tle krajobrazu mężczyzna w białym fartuchu wśród zwierząt - koń, krowa, kury, świnia, koza i kot, napis u góry: Ex-Libris, u dołu: Tierarzt Ottmar Premstaller. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.