Ex-Libris Tierarzt Ottmar Premstaller - Bergmann, Gerard (1899-1980).; Premstaller, Ottmar (1927-2018) ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1958)
Na tle krajobrazu mężczyzna w białym fartuchu wśród zwierząt - koń, krowa, kury, świnia, koza i kot, napis u góry: Ex-Libris, u dołu: Tierarzt Ottmar Premstaller. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Holandia -- 1945-1970.