Ex Libris Doz. Dr. Med. Julian Bartsch / G. Wimmer. - Wimmer, Georg (1892-1975) ([wydawca nieznany], 1954)
W owalu stojąca na postumencie z wyobrażeniem czaszki naga kobieta na tle oka, nad jej głową wije się wąż, w otoku napis: Ex Libris Doz. Dr. Med. Julian Bartsch. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.