Aus meinem Bücherschrank Otto Haak 1906 / M. Kortmann. - Kortmann, Martin (1874-1945) (1906)
Na stercie książek umieszczono hełm i klejnot z herbu właściciela, godło herbowe umieszczone na przywieszce do zakładki, niżej data 19-06. U dołu w półkolistym obramowaniu napis: Aus meinem Bücherschrank Otto Haak. Nazwisko artysty i data ryte u dołu kompozycji.