Stan: Koniecpolski Kaszt: Krak: H.Wl.Kor:. - Kisling, Gottlieb (1790-1846) (1819)
Przedstawia Stanisława Koniecpolskiego w całej postaci 3/4 w prawo, z lewą ręką na szabli, w prawej buława oparta o stół; na stole szyszak, u dołu na posadzce fragment zbroi i tarcza.