Danzig [ul. Mariacka] - Bahl, Reinhold (1869-1945). ([Gdańsk], 1920)
Przedstawia ul. Mariacką w Gdańsku w kierunku wschodnim.
W prawym dolnym rogu kompozycji: R. Bahl Danzig. Poniżej kompozycji ołowkiem ręką autora: R. Bahl. Tytuł rozszerzony przez katalogera. Miejsce powstania i data według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce