Maksym Gorki - Barbarzyńcy : Sceny z miasta powiatowego / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Program teatralny premiery 13.12.1953 r. Reżyser: Lidia Zamkow, scenograf: Feliks Krassowski, współpraca literacka: Leszek Herdegen.