Maksym Gorki - Barbarzyńcy : Sceny z miasta powiatowego - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1953)
Program teatralny premiery 13.12.1953 r. Reżyser: Lidia Zamkow, scenograf: Feliks Krassowski, współpraca literacka: Leszek Herdegen.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.