Marktplatz in Greifswald. Zweites Blatt - Rossmässler, Friedrich (1775-1858). (Berlin, 1839)
Przedstawia widok rynku w Greifswaldzie. Obecny sztafaż.
Bezpośrednio pod polem kompozycji oznaczenie napisem jednej z odwzorowanych budowli odwzorowanych: Die Marienkirche. Poniżej, pośrodku tytuł: Marktplatz in Greifswald/ Zweites Blatt. Pod polem kompozycji po prawej: Gez. u. gest. v. Rosmäsler Berlin 1839. Nad polem kompozycji w prawym rogu: 23.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Greifswald (Niemcy) -- w sztuce; Greifswald (Niemcy) -- zabytki