[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Zweites Abonnement No 24 : b Heute Donnerstag, den 29. Oktober 1829 : Zum Erstenmale: Das Fräulein am See : Oper in 2 Akten, aus dem Italienischen von Chr. Grünbaum : Musik von Rossini. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Das Fräulein am See. Oper in 2 Akten" z tłumaczeniem libretta przez Johanna Christiana Grünbauma i muzyką Gioacchino Rossini'ego.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Rossini, Gioacchino -- (1792-1868). -- plakaty; Grünbaum, Johann Christoph -- (1785-1870).; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne