Kościuszko - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdynia : [nakładem własnym autora], 1964)
Przedstawia portret w popiersiu Tadeusza Kościuszki.
Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data.
U dołu kompozycji napis: STANISŁAW ROLICZ PINXIT et SCULPSIT GDYNIA 1964.
Keywords: Kościuszko, Tadeusz -- (1746-1817) -- portrety; Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy