Uliczka pod księżycowym sierpem - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1961)
Przedstawia wąską uliczkę z domami o spadzistych, ceglanych dachach. Na ulicy, u dołu kompozycji sylwetka stojącego tyłem mężczyzny. W górnej części kompozycji, ponad dachami sierp księżyca.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Uliczka pod księżycowym sierpem 5/25 I. Kuran-Bogucka 1961. Miejsce wyd. wg działalności aut.