Zanieczyszczenie środowiska hałasem w świetle badań WIOŚ w 1999 roku / zestawienia zbiorcze i końcową redakcję pracy przygotowali: Radosław J. Kucharski [et al.]. - Kucharski, Radosław Jacek (Biblioteka Monitoringu Środowiska, 2000)
Praca została wykonana w oparciu o dane uzyskane z wojewódzkich inspektoratów ochrony środowiska.