Zanieczyszczenie środowiska hałasem w świetle badań WIOŚ w 1999 roku - Kucharski, Radosław Jacek; Polska. Inspekcja Ochrony Środowiska (Warszawa : Inspekcja Ochrony Środowiska, 2000)
Praca została wykonana w oparciu o dane uzyskane z wojewódzkich inspektoratów ochrony środowiska.
Keywords: Zanieczyszczenie hałasem -- Polska -- 1990- -- statystyki; Pomiar hałasu