Stocznia Komuny Paryskiej w Gdyni Wodowanie boczne statku / fot. J. Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Biuro Wydawnicze RUCH, 1960)
Przedstawia wodowanie statku w stoczni gdyńskiej, ok. 1965 r.