Inter honorandos non ultima gloria fasces Schmidivs ex surgens non fine laude fuit. / E. Hainzelmann. - Hainzelmann, Elias (1640-1693) (1683)
Przedstawia portret w popiersiu Johanna Heinricha Schmiedena wraz z inskrypcją upamiętniającą.