Świat nie do życia i nie do wytrzymania - Chmielewski, Adam (1959- ). (2010)
Tekst jest przekładem art. napisanego na zamówienie portalu openDemocracy jako głos w dyskusji pt. 1989: Legacy, Future (http://www.opendemocracy.net). Stanowi częściowe podsumowanie najnowszej książki Adama Chmielewskiego "Psychopatologia życia politycznego. Podręcznik ilustrowany", Wrocław 2009.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Psychologia polityki; Polityka -- aspekt społeczny -- Polska -- 1990-.; Dewiacje społeczne -- Polska -- 1990-.; Polska -- sytuacja społeczna -- 1989-.