[Wytwórnia keramzytów w Gniewie] - Ryczkowski, Marek; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia budowę drewnianego domu, 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Trwa rozruch technologiczny wytwórni keramzytów w Gniewie. Produkcja zakładu (największego, tego typu w Polsce) już wkrótce pomoże w zwiększeniu tempa budownictwa mieszkaniowego.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Keywords: Gniew (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie