Twórczość Zbigniewa Herberta w kontekście Europy Środkowej - Krasuski, Krzysztof (1946- ). (2018)
Słowa kluczowe: Zbigniew Herbert, tłumaczenia, geopoetyka, badania porównawcze, kultura Europy Środkowej.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 273-274.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: Herbert, Zbigniew -- (1924-1998) -- krytyka i interpretacja