Życie doczesne chrześcijan jako "życie w ..." - Misztal, Wojciech (1961- ). (1998)
1. Człowiek w doczesności. 2. Życie doczesne człowieka jako "życie w ...". 3. Odwoływanie się do partykuły greckiej "en" jako jeden ze sposobów oddawania bogactwa aspektów życia człowieka w doczesności. 4. Grecka partykuła "en" w Corpus Paulinum na tle innych pism Nowego Testamentu. 5. Partykuła "en" w pismach z kręgu św. Jana. 6. Pawłowa wizja życia doczesnego człowieka jako "życia w ..." (próba podsumowania).
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia.
Keywords: Biblia; Duchowość chrześcijańska; Stylistyka; Artykuł z pracy zbiorowej; Analiza i interpretacja