Aus den Büchern der Frau Dr. Elisabeth Tavsch In Freundschaft zugeeignet Fritz Gutleben 1904 / H. Bek-Gran. - Tausch, Elisabeth (1904)
Przedstawia u góry, dwoje nagich dzieci dziwigających dwie duże księgi, niżej w owalu dwie dłonie z których zwisa wstęga z napisem: In Freundschaft zugeeignet Fritz Gutleben 1904, niżej u dołu napis: No. ( ) Aus den Büchern der Frau Dr. Elisabeth Tavsch. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.