Neptun / Wiesław Dembski. - Dembski, Wiesław (1933-2017) (1972)
Przedstawia postać Neptuna unoszącego się w powietrzu, ubranego w obszerny płaszcz z elementami sieci, lin itp., trzymającego kulę na której przedstawiona głębia morska oraz maszty statków na horyzoncie.