Wolnomularstwo w walce z Chrystusem / Robert Prantner ; tłumaczenie Antoni J. Nowak, Jarosław M. Popławski. - Prantner, Robert (1931- ).
1. Poglądy wolnomularzy. 2. Pojęcie prawdy wolnomularzy. 3. Pojęcie religii u wolnomularzy. 4. Pojęcie Boga u wolnomularzy. 5. Wolnomularskie pojmowanie Boga i Objawienia. 6. Idea tolerancji u wolnomularzy. 7. Czynności rytualne wolnomularzy. 8. Udoskonalenie człowieka. 9. Duchowość wolnomularstwa. 10. Różne kierunki w obrębie wolnomularstwa. 11. Wolnomularstwo a Kościół Katolicki. 12. Wolnomularstwo a Kościół ewangelicki. 13. Ostateczne stanowisko biskupów niemieckich.