Pieczęć gdańska / K. Górska. - Górska, Krystyna (1921-2012) (1967)
Przedstawia dwie postaci mężczyzn w łodzi żaglowej z banderą z herbem Gdańska, w otoku napis: Sigillvm Vrbis Antiqvae Sed Semper Novae.