Kościół N. P. Maryi, widok kościoła i Kaplicy Królewskiej z ruin ul. Św. Ducha [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia Kościół Mariacki i Kaplicę Królewską, 1949 r.