Ex Libris Doktora Jerzego Higiera : SR. Nr 39. 1965 / SR. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1965)
W owalu wąż Eskulapa na tle otwartej książki, w głębi widok na Kolumnę Zygmunta, pomnik Syrenki i fasady kamienic, u dołu napis: SR. Nr 39. 1965. W otoku napis: Ex Libris Doktora Jerzego Higiera. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.