Ex Libris Doktora Jerzego Higiera : SR. Nr 39. 1965 - Rolicz, Stanisław (1913-1997).; Higier, Jerzy Jan (1917-1989) (1965)
W owalu wąż Eskulapa na tle otwartej książki, w głębi widok na Kolumnę Zygmunta, pomnik Syrenki i fasady kamienic, u dołu napis: SR. Nr 39. 1965. W otoku napis: Ex Libris Doktora Jerzego Higiera. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.