Eugène Labiche - Słomkowy kapelusz : Arcykomedia ze śpiewami i tańcami w 4 odsłonach z epilogiem = (Le chapeau de paille d'Italie) - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1958)
Program teatralny premiery w Teatrze Dramatycznym w Gdyni 10.04.1958 r. Inscenizacja i reżyseria: Tadeusz Żuchniewski, scenografia: Marian Kołodziej, choreografia: Zbigniew Korycki, asystent reżysera: Bogusława Czosnowska, kierownictwo muzyczne: Wanda Dubanowicz, kierownik literacki: Walerian Lachnitt.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.