Medal 30-lecia Polski Ludowej. - Mennica Państwowa (Warszawa). (Warszawa : Mennica Państwowa, 1974)
Medal. Awers: pośrodku znajduje się Orzeł na prostokątnej tarczy. Po obu jej stronach znajdują się daty: 1944 i 1974. Nad tarczą jest umieszczona cyfra XXX, a pod nią napis PRL. Na rewersie pośrodku napis w trzech wierszach WALKA/PRACA/SOCJALIZM w otoku wieniec z liści dębowych. Baretka medalu jest koloru czerwonego z odcieniem jaśniejszej czerwieni przy brzegach wstążki.
Miejsce wydania według siedziby emitenta.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Ordery i odznaczenia; PRL; Polska; Obiekty trójwymiarowe