Friedrich Wilhelm-Schützenhaus Danzig : Königl. Musikdirektor C. Theil. (Verlag Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia Dom Bractwa Strzeleckiego na ulicy 3 Maja w Gdańsku. Pocztówka jest fotomontażem, który przedstawia m. in. dyrektora muzycznego tegoż obiektu. Około 1905 r.