Friedrich Wilhelm-Schützenhaus Danzig : Königl. Musikdirektor C. Theil. - Clara Bernthal (Gdańsk). (Gdańsk : Verlag Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia Dom Bractwa Strzeleckiego na ulicy 3 Maja w Gdańsku. Pocztówka jest fotomontażem, który przedstawia m. in. dyrektora muzycznego tegoż obiektu. Około 1905 r.
Data według stempla pocztowego i budowy karty pocztowej.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Ulica 3 Maja (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe