Aus Danzig's Vergangenheit Partie am hohen Tor. (Verlag Clara Bernthal, 1905)
Widok zimowy Gdańska od południowego zachodu. Widoczne wały miejskie i Brama Wyżynna. Przed wałami na fosie lodowisko miejskie. Ok. 1895 r.