Danzig Krahntor - Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia widok ogólny na Żuraw, na pierwszym planie okręt, ok. 1915 r.
Data wg biogramu wyd. i stempla poczt. na awersie.